Toyota C-HR Forum banner
41 - 43 of 43 Posts
Mijohn, miałem 1.8 z 21 roku przez 3 lata i miałem ten sam problem, jeśli nie był często używany, ponieważ teraz jestem na emeryturze i nosiłem elektroniczny kompaktowy rozrusznik od czasu zakupu 24 reg i zauważyłem nieco większą pojemność akumulatora, który jest teraz zamontowany i od tego czasu nie miałem problemu. Na głębszym dziedzińcu zauważyłem, że samochody są zamknięte, ale system jest włączony, więc akumulator hybrydowy od czasu do czasu ładuje 12 akumulatorów. Powiedziano mi, że bateria Yaris Cross również została ulepszona!

Nie. Akumulator hybrydowy ładuje akumulator 12 V za pośrednictwem ładowarki obniżającej napięcie. W rzeczywistości akumulator 12 V ładuje się od momentu naciśnięcia przycisku start.

Jeśli masz hybrydę, nie powinieneś jeździć nią tylko na krótkie, kilkuminutowe przejażdżki. Ponieważ w trybie elektrycznym akumulator 12V się nie ładuje. Silnik benzynowy musi pracować przez jakiś czas, aby naładować akumulator 12V, tak jak w klasycznych silnikach.
Nie. Akumulator hybrydowy ładuje akumulator 12V za pomocą ładowarki step-down. 12V jest faktycznie ładowane od momentu uruchomienia. Problem pojawia się, gdy akumulator 12V nie ma mocy, aby uruchomić system hybrydowy.

41 - 43 of 43 Posts