Infotainment System...??? - Toyota C-HR Forum
 4Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 55 (permalink) Old 06-19-2017, 08:43 PM Thread Starter
Senior Member
 
DrZeus's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 170
Infotainment System...???

Hi all!!
Could someone please tell me what the infotainment system in the 2018 C-HR XLE Premium (US) is called? Mine has no navigation.
Is it the Entune? or something else?
I cant find ANY information on this.
Additionally, how would I find firmware upgrades if available? The Toyota website is a nightmare to navigate (when it works at all!).
My head unit has "AXLP-Q18U T10159" printed on its face. Googling this returns no relevant hits at all!
Thanx in advance!!
DrZeus is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 55 (permalink) Old 06-20-2017, 10:09 PM
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 22
I just got a new C-HR myself, having the same issues. I Toyota tech support and they were no help.
Chuck Chronister is offline  
post #3 of 55 (permalink) Old 06-21-2017, 03:15 PM
Senior Member
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 153
If anyone would know, it would be Toyota Tech. So if they don't know, this may be a big problem. Have you tried just googling "Toyota infotainment update" and see if anything came up? What were you searching for?
iRRegular is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 55 (permalink) Old 06-24-2017, 10:53 AM Thread Starter
Senior Member
 
DrZeus's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 170
Thanx all.
I have attempted several Google searches and no luck.
Well the first thing I'm hoping is to find a firmware or software upgrade.
I'm kind of hoping they may have fixed some things in the system that irk me...
If that's not available, I'm considering replacing the head unit with a third-party system and having this info can help prepare for the switch.
Additionally, I'd be interested in knowing the manufacturer of the unit. Any way to add or remove app? Aha radio simply doesn't work well on my system and I'm not certain that I understand why something as common as Pandora or Spotify aren't installed.
Anyone have any ideas?

Last edited by DrZeus; 06-24-2017 at 10:58 AM. Reason: Adds
DrZeus is offline  
post #5 of 55 (permalink) Old 06-24-2017, 10:16 PM
Member
 
maxou723's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: Montreal, QC CANADA
Posts: 80
Garage
From what I've found the head unit in North America is manufactured by Pioneer. Aha app is totally useless (mostly here in Canada lots of the channels cannot be accessed here). Too bad there isn't a apple car play or android auto.
maxou723 is offline  
post #6 of 55 (permalink) Old 06-25-2017, 01:16 AM Thread Starter
Senior Member
 
DrZeus's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 170
Good. News. Maxou!
At least it's some info...
I agree. I'm a android guy and would love to hack to run android auto.
Can I ask where you got the pioneer information? I am assuming it is running Linux and maybe we can hack it... Android is Linux based...
DrZeus is offline  
post #7 of 55 (permalink) Old 06-26-2017, 06:43 PM
Member
 
maxou723's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: Montreal, QC CANADA
Posts: 80
Garage
Quote:
Originally Posted by DrZeus View Post
Good. News. Maxou!
At least it's some info...
I agree. I'm a android guy and would love to hack to run android auto.
Can I ask where you got the pioneer information? I am assuming it is running Linux and maybe we can hack it... Android is Linux based...
I got the info from the Toyota Canada website. The gallery pictures shows the radio with the Pioneer logo on it: https://www.toyota.ca/toyota/en/vehi...erview-gallery
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	toyota-2018-toyota-c-hr-interior-touchscreen-tile.jpg
Views:	2096
Size:	18.3 KB
ID:	802  
maxou723 is offline  
post #8 of 55 (permalink) Old 06-26-2017, 10:00 PM
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 22
I agree, the AHA app is useless to me. Along with that I cannothear my voice mail, Google maps directions unless I switch to the Bluetoothapp, that sucks. Also having an issue with my email, will not display or readlike my text messages.

Searches for Toyota infotainment updates keeps ending upwith links to entune results.

Since I did not get one with a NAV installed, anyone haveany luck with getting Google maps to be mirror on the display unit, if it canbe done?


Try to check from any GRACENOTES upgrade, found the instructions, click on the link to download and I get an error message


One other thing, the backup camera is in the mirror, I donot like that. Anyone know if there is a way to get it to display on the unit?


Dealer is no help either
Chuck Chronister is offline  
post #9 of 55 (permalink) Old 06-27-2017, 08:49 AM Thread Starter
Senior Member
 
DrZeus's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 170
Good Eye maxou! Maybe we can figure something out now...
Great questions chuck! I'd love to know if we could put maps on the infotainment screen as well. We need to get this thing to run a different OS. Else I'm gonna rip it out and put in a third party radio....
If anyone can come up with any more info on the head unit, please let us know!!
Thanx!!
DrZeus is offline  
post #10 of 55 (permalink) Old 06-27-2017, 11:22 PM
Member
 
maxou723's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: Montreal, QC CANADA
Posts: 80
Garage
Well the UK (and I assume the European version) of the C-HR have a totally different radio (which is much thinner!) and they have 2 versions of it (see pics) One with and one without navigation that both use the Toyota Touch 2 system. Our best bet is finding on of those and porting it over to our car!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	radio 3.PNG
Views:	1077
Size:	254.6 KB
ID:	857   Click image for larger version

Name:	radio 2.PNG
Views:	1113
Size:	955.9 KB
ID:	865   Click image for larger version

Name:	radio.PNG
Views:	2165
Size:	413.8 KB
ID:	873   Click image for larger version

Name:	radio 4 (Small).PNG
Views:	2050
Size:	488.8 KB
ID:	881  
maxou723 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Toyota C-HR Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Multimedia system addons Yoadp Electronics, Audio, and Lighting 9 07-28-2018 10:09 AM
Infotainment system operation. berian New Member Introductions 1 03-12-2017 08:18 PM
CH-R Infotainment system iangrimmett Electronics, Audio, and Lighting 2 02-14-2017 11:59 AM
How To Use Touch 2 System in C-HR iRobot 2017+ Toyota C-HR Photos And Videos 4 02-01-2017 10:45 AM
How Toyota's 2016+ CHR Stands Out From The Crowd ToyotaCHRAdmin 2017+ Toyota C-HR News 1 12-13-2016 06:12 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome